Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Elindul a Klenity városrész fejlesztése

2017. szeptember 26.

A Klenity városrészben (Szegfű utcával szemben) jelentős fejlesztéseket indít az Önkormányzat. Az útépítési projekt során új út megépítése és a régebbi utcák rekonstrukciója zajlik maj22050472_1560270264015901_1701151313_od. A munkálatok szeptember 26-án indulnak és várhatóan december közepére fejeződnek be.

Első lépésként a Téglási András utca épül meg, ahol új úttest, járda és vízelvezető árok készül. Ezt követően a Kanonok és Sekrestyés utca is térköves útburkolatot kap. A Kántor utcában az aszfalt burkolatot újíttatja fel teljesen az Önkormányzat.

A Klenity városrész útépítéseivel a párhuzamos utcák – a József Attila és a Csapás utca -terhelése is csökken és a terület forgalma jobban eloszlik, egyenletesebb lesz majd.

További fejlesztés, hogy a Téglási András utca és a Szentendrei út találkozásánál biztonságos gyalogátkelő épül zebrával és nyomógombos lámpával, hogy a városrészben élő jellemzően kisgyermekes családok biztonságban átkelhessenek a forgalmas úton. A gyalogátkelő létrehozását a Magyar Közút Zrt.-nél kellett kezdeményeznie az Önkormányzatnak, m22050428_1560267107349550_1873992646_oivel a Szentendrei út kezelése a szervezethez tartozik. Az átkelő így az Önkormányzat költéségén és a közút engedélyével épül meg. A nyomógombos lámpa a Kalász Suli előtti lámpához hasonlóan jó áteresztőképességgel működik majd, így segítségével a gyalogosok biztonsága növekszik az autós forgalom korlátozása nélkül.

Az útépítés során egy rövidebb időtartamra a Szentendrei úton a két forgalmi sáv meghagyása mellett útszűkületet rendelnek majd el. Ezzel kapcsolatban a város web és közösségi média oldalán naprakész információkat nyújtunk, ha a munkafázisok aktuálissá válnak. Egyben kérjük az autósok türelmét és megértését. Az Önkormányzat bízik abban, hogy a beruházást követően megelégedéssel használják majd a megépített és felújított utakat.

BK_Klenity_tabla