8 °C

Budakalász

2019. április 20. szombat , Tivadar napja

Hírek

 

Elismert, ajánlott szakmai gyakorlóhely lesz a Kós Károly Művelődési Ház

2019. január 03.

Elismert, ajánlott szakmai gyakorlóhely lesz a Kós Károly Művelődési Ház

Budakalász kulturális- és közösségi életének fő színtere a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár. A ház reggeltől estig élettel teli, a hét minden napján, minden napszakban programok zajlanak. A Művelődési Ház munkatársai szervezik a hagyományos városi rendezvényeket, fesztiválokat,nagyszabású koncerteket, sportprogramokat, családi hétvégéket is, melyek rendszerint több ezer embert vonzanak mind a településről, mind a környékről. Az intézmény önálló művelődési létesítményként helyet ad a város szervezeteinek, művészeti csoportoknak, változatos programoknak. A 35 ezer kötetes könyvtár szintén a Művelődési Ház szerves része. A hely településszintű és régiós közösségépítő ereje kimagasló és egyedülálló.

A Ház jó működéséért tapasztalt, összeforrott csapat dolgozik évek óta Benkó Attila vezetésével. Az intézményvezető munkáját ezúttal a Nemzeti Kulturális Intézet kulturális szakmai elismerésével értékelte. A szervezet működésével támogatja a kulturális szakemberek utánpótlását és együttműködést valósít meg felsőoktatási intézményekkel. A Művelődési Ház számára eljuttatott levelükben örömteli hírről számolnak be.

„A felsőoktatási képzésekben a hallgatóknak közművelődési területen szakmai gyakorlatot kell végezniük, hogy szerzett tudásukat a gyakorlati terepen készségszinten is elmélyítsék. Annak érdekében, hogy ezt a gyakorlatot a legkiválóbb szakmai munkát végző intézményekben tudják teljesíteni, a Nemzeti Művelődési Intézet elkészített egy ajánlott gyakorlóhelyi listát, amelyen szereplő intézmények kiemelkedő szakmai munkát végeznek. Örömmel értesítjük, hogy az Ön intézménye felkerült az ajánlott gyakorlóhelyek listájára. Számos szempont mentén alakítottuk ki ezt a listát. Belekerültek minden megyéből a legnagyobb, legösszetettebb tevékenységrendszerrel rendelkező kulturális központok és belekerültek a minősített közművelődési intézmény címet nyert intézmények.”
Gratulálunk a munkájukhoz!