Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Elkészült az idei költségvetés rendelettervezete

2022. február 15.

Elkészült az idei költségvetési rendelettervezet. A dr. Göbl Richárd polgármester által benyújtott javaslatcsomagban városi szinten 3,4 milliárd forintos bevételi, illetve kiadási főösszeg szerepel. Részben a tavalyi eredményes pályázatoknak köszönhetően 2022-ben 650 millió forint értékű beruházás, illetve felújítás valósulhat meg a városban.

Többek között megújulhat és kibővülhet az Omszk-parki játszótér, jelentős útfelújításokra kerülhet sor, az önkormányzati intézményekben és a temetőkben is javulhat az infrastruktúra. A költségvetés hosszabb távra szóló projektek számára is forrást teremthet: a további közlekedési célú beruházások előkészítésén túl folytatódik az Élhető Budakalász Program, a településrendezési eszközök felülvizsgálatól a fenntartható közlekedésen keresztül az energia- és klímavédelmi akciótervig számos stratégiai program készülhet el az idei évben. Fontos mérföldkő, hogy a Lenfonó területen a környezetvédelmi lépésekkel párhuzamosan megkezdődhet a szennyezés által kevésbé érintett területek feltárása és a közösségi terekbe történő bekapcsolása.

Az idei évtől a költségvetés tervezési módszertanában is fontos változás történik. Korábban az előző évi maradvány csak a zárszámadást követő módosítás alkalmával jelent meg a folyó évi költségvetésben, az új módszer alapján készült 2022. évi költségvetés már a benyújtásakor figyelembe veszi az előző évről áthúzódó tételeket.

A gazdálkodási folyamatok átláthatósága érdekében Budakalász Város Önkormányzata a 2022. évtől kezdődően a költségvetést megújult formában, a jogszabályi elvárásoknál és a korábbi adatközléseknél jóval részletesebb adattartalommal teszi közzé. A költségvetéshez csatolt táblázatos mellékletekből az érdeklődők számos új információt nyerhetnek.

A rendelettervezetet február 23-i ülésén tárgyalja a képviselő-testület.

A rendelettervezet itt érhető el: pdf formátumban, excel formátumban.