Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 14. vasárnap | Tibor napja

Hírek

 

Elkezdődött a Gerinc utca vízelvezetésének építése

2018. augusztus 23.

A Berdó városrész fő közlekedési útjának teljes közművesítése tavaly fejeződött be a szennyvízcsatorna megépítésével. A város törekvésével összhangban, így megvalósíthatóvá vált az utca szilárd burkolatú megépítése és a vízelvezetés kialakítása is. Az év elején a Képviselő-testület az utca építésére a szükséges forrásokat a város költségvetésében biztosította. Az útépítésre a Közlekedési Hatóság, a csapadékvíz elvezetés megvalósítására a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság adott engedélyt. Így a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a Képviselő-testület július végén, rendkívüli testületi ülésen megbízta a nyertes vállalkozót a kivitelezéssel.

Az útépítési munkálatokat megelőzően még júliusban a távközlési kábeleket helyezték át a területen.  A munka a vízelvezetés megépítésével folytatódott. A kivitelező a Barát-pataktól felfelé haladva építi a hálózatot, hogy az esetleges nagyobb csapadék ne okozzon gondot az építkezés során és biztosított legyen a vízelvezetés.

Az elvezetendő csapadékvíz megnövekedő mennyisége miatt a Kálvária utca elején a gyűjtőcsöveket nagyobb kapacitásúra, fél méter átmérőjűre cserélték. Emellett bukóaknákat építenek a földbe, hogy a patakba vezethessék el az esővizet és kicserélték a víznyelőket is. A munkálatok befejeztével pedig visszaállítják a térkő burkolatot az utca elején. A csővezeték fektetése a Golgota utcában a jövő héten folytatódik.

A Gerinc utcában az elmúlt hetekben kutatóárkokat ástak. Itt a régészek vizsgálatát várják, mivel az építéshatóság a régészeti felügyeletet előírta. Várhatóan nem rendelnek el leállást, hiszen eddig nem került elő régészeti lelet és az ásási mélység sem haladja meg a 1,5 métert.

A következő munkafázis a úttükör kialakítása lesz, majd a kivitelező szakaszosan építi meg a 900 méteres utcát megfelelő útalappal és végül aszfaltborítással.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Kálvária lépcső átmeneti jelleggel nem használható, a parkot a játszótér vagy a Gerinc utca felől lehet megközelíteni. Az autósok pedig útszűkületre számítsanak a Kálvária utca elején, ezért közlekedjenek óvatosan.