Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

Elkezdődött a járdaépítés a Lenfonó HÉV-megállónál

2021. augusztus 02.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szentendrei út déli szakaszán, a Budakalász Lenfonó HÉV-megálló és a Country Tanya Étterem között járdaszakasz épül. A munkálatok a mai nappal megkezdődtek és várhatóan 2021. szeptember 15-ig fejeződnek be. 

A járdaépítést az tette szükségessé, hogy a Lenfonó HÉV-megálló utasforgalmának több, mint 80%-a autómentes megközelítéssel történik, ám kerékpáros megközelítése jelenleg nem vonzó és az átmenő forgalom miatt balesetveszélyes is. A Lenfonó-gyártelep gazdasági főbejárata szintén forgalmas, balesetveszélyes. Az út déli oldalára tervezett járda felnőttek, idősek, mozgásukban korlátozottak, gyermekek és babakocsival közlekedők számára egyaránt megadja majd a biztonságos gyalogos közlekedés feltételeit, mivel ennek köszönhetően nem kell feleslegesen átkelni az autóúton, vagy szabálytalanul parkoló autók között gyalogosan közlekedni, nem szükséges gépkocsik és teherautók által használt kapubehajtókat keresztezni.

Budakalász májusban eredményesen szerepelt a megyei VEKOP-pályázaton és közlekedésfejlesztésre több mint ötvenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyet a város a központi gyalogos és közúti forgalommal terhelt részén a fenntartható közlekedési módokat használó gyalogosok és kerékpárosok biztonságának növelésére, a közlekedési feltételek javítására, a kötöttpályás közlekedést igénybe vevők számának növelésére fordítja.

Türelmüket és együttműködésüket köszönjük!

Borítókép: Szabó Zoltán