Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Elkezdődött a „Komposztálj Budakalász” programsorozat

2023. április 05.

Március utolsó napjaiban elkezdődött a „Komposztálj Budakalász” programsorozat, melynek első állomása az óvodapedagógusok részére megtartott képzés volt a Budakalászi Művelődési Házban. A résztvevők megismerhették a „Bábozd zöldre az otthonod!” program alapgondolatait, mesevilágát és az óvodás korosztály számára ideális szemléletformáló módszertanát a gyakorlatban.

Az eseményen a Budakalászon élő Holló András kertészmérnök tartott elgondolkodtató előadást a komposztálás folyamatáról, előnyeiről és gyakorlati sajátosságairól. A program keretében az óvodavezetők egy-egy Bábozd Zöldre ajándékládikót is kaptak. Másnap nagyon jó hangulatú pedagógusképzést tartottak, ezúttal budakalászi általános iskolai tanároknak. Bemutatták a „Bábozd zöldre az otthonod!” program iskoláknak szóló eszköztárát: fókuszban a drámás iskolai foglalkozással, mint módszertannal. Folytatásként pedig Udvarnoki Tünde, a Messzelátó Egyesület lelkes vezetője kalauzolta végig a résztvevőket a komposztálás fontos szakaszain, első lépésein, egyes típusain át egészen a „Hogyan is kezdjünk hozzá?” gyakorlati alapötletekig.

Köszönjük a részvételt minden kedves pedagógusnak!

A szemléletformáló kampányhoz kapcsolódva elindult a szervezők Facebook és Instagram oldala, melyen további komposztálási témakörre vonatkozó érdekességeket, a programhoz kapcsolódó eseményeket, híreket és képes beszámolókat osztanak meg az érdeklődőkkel.

Forrás: Bábozd Zöldre a kertben – Komposztálj Budakalász/Facebook