Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Elkezdődött a Nyitnikék Óvoda felújítása

2015. december 02.

Pályázati forrásból energetikai korszerűsítést végeznek a Nyitnikék Óvoda két épületén.

2015. december 3.

DSC_0765Budakalász Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a (KEOP-5.7.0 számon) középületek kiemelt jelentőségű épület-energetikai fejlesztésére ez év augusztusában. A projekt célja a Nyitnikék óvoda Pomázi úti két épületének, valamint a Szentendrei út 1. szám alatt található önkormányzati bérlakás energetikai felújítása volt.

DSC_0774A Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága október 27-én a projektet csökkentett tartalommal támogatta, így kizárólag az óvoda épülete került bele a felújítási körbe. A Pomázi úti Óvoda épületéhez hétfőn (november 31-én) vonult fel a kivitelező és elkezdte a munkát.

A külső hőszigetelési elemek felhelyezése és nyílászárók cseréje az első lépés, ezt pedig a tető hőszigetelése követi. A szigetelésnek köszönhetően az intézmény energiafelhasználása a felére csökkenhet, így sokat spórolhat majd az önkormányzat az üzemeltetési költségeken.

A projekt támogatása száz százalék, tehát a felújítás teljes összegét mintegy 32 millió forintot pályázati forrásból fedezi az város.
Az épületben saját költségen a közelmúltban csoportszobát is bővített az Önkormányzat. A berendezett szobát azóta örömmel használják a Süni csoport ovisai. A beruházás értéke 1,7 millió forint volt.