Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Elmaradnak a szeptemberre tervezett nagylétszámú városi  események 

2020. augusztus 25.

A romló járványügyi helyzet miatt országszerte elmaradtak a hagyományos augusztusi tömegrendezvények, elmarad az idei Könyvhét és a színházi évadkezdés több helyen is bizonytalanná vált.

– A városi eseményeket szervező Faluház munkatársaival együtt augusztus elején még bizakodóak voltunk, azt reméltük, hogy a szeptemberre tervezett többszáz fős szabadtéri rendezvényeinket, a Sörfesztivált, a Városnapot, a Tour de Kalászt és a Szüreti felvonulást meg tudjuk tartani. Az elmúlt napokban sajnos folyamatosan romló járványügyi helyzetről kapunk híreket. Orvos polgármesterként fokozott felelősséggel tartozom a budakalásziak felé, ezért – konzultálva más operatív szakemberekkel is – úgy tartom helyesnek, ha az említett több száz fős, egy helyszínre meghirdetett szeptemberi városi tömegrendezvényeinket most nem tartjuk meg – fogalmazott dr. Göbl Richárd.

A városnapi programok  Fucskó Miklós könyvbemutatójának kivételével elmaradnak,  a szeptember 12-re tervezett Sétálj, bringázz Budakalászon rendezvényt az eredeti időpontban tartjuk meg. A városvezetés folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet és a budakalásziak biztonságát szem előtt tartva dönt a saját hatáskörébe tartozó kérdésekben.