18 °C

Budakalász

2019. május 19. vasárnap , Ivó, Milán napja

Hírek

 

Előzze meg a fagyás miatti csőtörést!

2019. január 07.

Az elmúlt napokban megszaporodtak a csőtörések, vélhetően a fagy megjelenésével összefüggésben. Ez alaklommal a meghibásodás a Szentendrei utca 5. szám előtt, parkosított területen történt.  A bejelentés, szerint az itt található tolózár aknából szivárogott a víz.

Még a komoly szigeteléssel ellátott házakban, lakásokban, nyaralókban is bekövetkezhet fagyás miatti csőtörés, ha huzamosabb ideig nincs az ingatlanban fűtés.  Nem szükségszerű, hogy egy fűtetlen házban szétfagyjanak a vezetékek, ha a víztelenítés megoldott. Ha tudjuk, hogy egy ideig nem tartózkodunk lakásunkban, akkor még a mínuszok beállta előtt el kell végezni a víz kiürítését a vezetékekből. Legjellemzőbb fagyási pontok lehetnek a csatlakozások, csapok, földfelszín felett futó csőszakaszok, de fagyás miatti csőtörést okozhat anyagfáradság is. Ezeknek a cseréjét mindenképpen bízza vízvezeték szerelőre!

Az Önkormányzati Rendészek a helyszíni szemlét követően a műszaki hibát jelezték az illetékes szolgáltató, a DMRV Zrt. felé.