Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett napja

Hírek

 

Elrajtolt a pontvadászat a férfi kézilabda élvonalban

2022. szeptember 07.

Az új évadban is szeretne eredményesen teljesíteni az élvonalban szereplő budakalászi férfi kézilabdacsapat. Az együttes remek időszakot zárt a 2021/2022-es szezonban, amit a Liga Kupa megnyerésével sikerült megkoronázni.

A budakalásziak július 18-án kezdték meg a felkészülést, és a szakmai stáb napi két edzést vezényelt a társaságnak. Délelőtt az erőnlét fejlesztésére fektették a hangsúlyt, délután pedig termi edzés következett, amely során már előkerült a labda és a taktikai elemekkel is foglalkoztak az edzők. A bajnoki rajtig természetesen előkészületi mérkőzések is szerepeltek a programban, és fontos cél volt, hogy az új igazolások beépüljenek, a csapat pedig összerázódjon. A kalásziak az első edzőmeccsüket 35-28-ra megnyerték a Dabas ellen, majd hét góllal kikaptak a Tatabánya otthonában. A nyáron megerősödött Ferencváros 33-24-re verte a mieinket, majd kétszer is a Gyöngyös ellen lépett pályára a csapat. Idegenben két góllal nyert a házigazda, otthon pedig egy egységgel nyert a Kalász. Az utolsó előkészületi találkozón az NB I-es újonc Budai Farkasok legénysége volt az ellenfél, és a kalásziak 27:22 arányban bizonyultak jobbnak.

A bajnoki nyitányon nem volt könnyű dolga a csapatnak, hiszen a Bajnokok Ligája-induló Pick Szeged impozáns arénájában volt jelenése a társaságnak. A Tisza-partiak öt gólos előnnyel térhettek pihenőre az első félidő után (19-14), a térfélcserét követően pedig rátettek még egy lapáttal, és 15 találattal, 40:25 arányban diadalmaskodtak. Ahogy Csoknyai István vezetőedző fogalmazott a lefújás után: a fiúk számára a második fordulóban kezdődik a bajnokság. A folytatásban sorrendben a „kis” Veszprém, a balatonboglári NEKA, a Budai Farkasok, majd a Csurgó vár az együttesre, vagyis minden bizonnyal elkezdődik majd a pontgyűjtés.

Csoknyai István vezetőedző. Fotó: Budakalász Kézilabda Zrt.