Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Első Kalászi Kultúr Piknik a Hollóvölgyben!

2021. szeptember 13.

Szeptember 11-én, szombat délután kezdődött és késő estig tartott az első Kalászi Kultúr Piknik, a szívvel-lélekkel megszervezett különleges kulturális esemény a Hollóvölgyben. A közel 500 vendég a tanúja annak, hogy a cikkünkben idézett vendég véleményében semmi túlzás sem volt. Köszönet a szervező 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület önkénteseinek és a Faluház munkatársainak!

A Hollóvölgy jellegzetes ízvilágának különlegességeit – a lestyános rizseshúst, gömböcöt, medvehagymás pogácsát – Nyers Csaba szakács szolgálta fel.Hagyományőrző kézműves foglalkozásunkon krumplipuskát, szélforgót, malom társasjátékot, drót- és kristályékszereket készíthettek a gyerekek.

Piknikünkhöz a Jazzformers zenészeinek akkordjai és Kollár-Klemencz László ’Ég az erdő’ című személyes hangvételű műsora szolgáltak hangulati aláfestésként. A Kálvária Pince kóstolóján a tokaji és villányi borvidék egyedi ízeit Kézdy Dániel hozta el a völgybe.
Kultúrkvíz vetélkedőnkön a kultúrát kedvelők mérhették össze tudásukat Benkó Attila vezetésével, ahol filmekkel és irodalmi alkotásokkal kapcsolatos asszociációs kérdések kerültek terítékre. A versenyből győztesen kikerülők egy-egy színes fémkulaccsal lehettek gazdagabbak.
Köszönjük mindazoknak, akik energiát nem kímélve hozzájárultak a program megvalósulásához és köszönjük vendégeinknek, hogy részvételükkel emelték az esemény fényét!

Egy vendégünktől idézzük: „Talán egész életemben nem volt részem ilyen barátságos, kedvességgel és szeretettel teli, mindemellett minőségi és természetesen tiszta szórakozásban.”

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

A fotókat Szabó Zoltán fotográfus készítette.

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár honlapja

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár Facebook oldala