Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Elstartolt a „Millió lépés az iskoládért” program – Budakalász is támogatja a kezdeményezést

2023. április 05.

Budakalász mindhárom általános iskolája csatlakozott a mozgalomhoz és a város is támogatja a remek kezdeményezést, hogy minél több kalászi iskolás gyerek mozogjon. 

Az elmúlt évben a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az életért kampányt. 6500 ember kapcsolódott be, akiket ösztönöztek az aktívabb életmódra.  A rendszeres mozgás mellett számos fontos ismeretre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről. Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a „Millió lépés az iskoládért” kihívásra várják a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené iskoláját. A program március 27-én startolt, a cél 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni mindenkit. A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról. A támogatásnak köszönhetően 100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot.

A gyermekek egészséges életmódra nevelése közös felelősség, és mivel a 100 millió forint nem elegendő minden, a játékban részt vevő iskola támogatására, a szervezők másokat is támogatásra buzdítanak. Eddig 31 önkormányzat, közte Budakalász is jelezte: népszerűsítik a kampányt és jelentős sportszertámogatást nyújtanak a területükön lévő valamennyi iskolának, amely legalább ötször teljesíti az Országos Kékkör távját. Budakalász mindhárom általános iskolája csatlakozott már a mozgalomhoz, és a városvezetés is támogatja a kezdeményezést. Dr. Göbl Richárd 300-300 ezer forintot ajánlott fel a kalászi iskoláknak abban a reményben, hogy minél több gyermek mozogjon.