Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 14. vasárnap | Tibor napja

Hírek

 

Erdőtüzet oltottak Budaörs határában

2017. szeptember 06.

A Pilisi Parkerdő újra fel szeretné hívni minden erdőlátogató figyelmét, hogy jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve parlag- és gazégetést is!

9732380 - large elk escaping a wild land fire, 3d model , 300 d.p.i

Ugyanis az ősz beköszönte és a közelgő enyhébb időjárás ellenére sem csökken az erdőtüzek kockázata: a napokban legalább 3 hektáron kapott lángra a Budaörsi-kopárokon található feketefenyves-állomány avarszintje, de a tűz időnként még a cserjeszintet is elérte. Az oltást a terepviszonyok is nehezítették, amely során a katasztrófavédelem munkáját a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének munkatársai is segítették. Az erdőrészletben és a faállományban keletkezett károk becslése folyamatban van.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kirándulás vagy családi piknik tervezése előtt mindenki tájékozódjon a tűzgyújtás lehetőségeiről, korlátozásairól! Az erdőtüzek 99%-át ugyanis gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan mi, emberek okozzuk. A Pilisi Parkerdő honlapján (www.parkerdo.hu), és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom – mint a jelenlegi is – visszavonásig érvényes.