24 °C

Budakalász

2020. július 06. hétfő, Csaba napja

Rendezvények

 

Beszéljük meg! – Kutyás civil fórum és workshop

2020. February 13. 18:00

Budakalászon is sokunk életében játszanak fontos szerepet a kutyák. Igazi családtagok, társak, toleranciára, kötelességtudatra, következetességre és a természet szeretetére tanítanak bennünket. Sok esetben a kedvükért indulunk el sétálni, kirándulni, beszélgetések indulnak el és kutyás barátságok születnek általuk.

Budakalász vezetése arra törekszik, hogy az eddigi tiltáson alapuló szabályozás helyett a bizalmon és a helytelen viselkedés szankcionálásán keresztül valósulhasson meg kutyások és nem kutyások békés egymás mellett élése a mi városunkban is. Ehhez elengedhetetlen a kutyás társadalom összefogása, amihez az önkormányzat minden lehetséges támogatást meg fog adni.

Ennek első lépése egy olyan jogszabály, amely egyértelműen lefekteti a kereteket. Erre alapozva lehetne bővíteni majd az “infrastruktúrát” – pl. kutyagumi zacskós szemetesek, kutyafuttatók számának növelése és fejlesztésük – és kiegészíteni közösségépítő kezdeményezésekkel például ismeretterjesztéssel, szemléletformáló kampányokkal. Hamarosan indul egy edukáló kampány, melyben kiemelten foglalkozunk a kutyagumi felszedésével, a kulturált kutyasétáltatás elterjesztésével – az ezzel kapcsolatos plakátokkal hamarosan találkozhattok az állatorvosi rendelőkben, közintézményekben és a Budakalászi Hírmondó következő számában is. De megvizsgáljuk egy parkőr jelenlétének lehetőségeit is az Omszk parkban, hiszen az elmúlt években a parkban létesült sok funkció miatt kutyáktól függetlenül is indokolt lehet egy ilyen kiemelt figyelem ott.

A jogszabály jelenlegi tervezetének főbb pontjai ide kattintva olvashatók. A véleményeket, javaslatokat a fórumon, valamint a kutya@budakalasz.hu email címen gyűjtjük folyamatosan. A beérkezett javaslatokat, kérdéseket átlátható módon fogjuk a fórumot követően közzétenni, így valóban követhető lesz a rendeletalkotási folyamat és a lakosok véleményének becsatornázása.

Találkozzunk február 13-án a Faluház nagytermében 18 órától!

Az esemény plakátját itt láthatják. (Kattintásra nagyobb méretben is megjelenik.)