Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 14. péntek | Vazul napja

Hírek

 

Ezen a hétvégén minden eldől – strandröplabda országos bajnoki döntő a Lupa Beach pályáin!

2023. augusztus 11.

Szombaton és vasárnap rendezik a 2023-as DRK Strandröplabda Országos Bajnokság döntőjét a budakalászi Lupa Beachen. A helyi kötődésű Villám Lilla párjával, Vaida Beátával a három idei ob-forduló megnyerése után favoritként várja a finálét.

Sorrendben hetedszer rendezik meg a budakalászi Lupa Beachen a döntőjét, amelyen 16 férfi és 16 női páros verseng majd az érmekért. Az összdíjazás 10 millió forint. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt arról beszélt, hogy strandröplabdázóink már nemzetközi szinten is egyre komolyabb eredményeket érnek el: nyertek már felnőtt és korosztályos MEVZA-tornát és a férfiak az olimpiai selejtező budapesti csoportjában döntőt játszhattak. A nagy álom az olimpiai részvétel, ennek a 2028-as olimpián lehet realitása.

Ami a mostani versenyt illeti, szombaton a 16-os főtábla küzdelmeit rendezik, vasárnapra már csak a legjobb négy páros marad versenyben, s ekkor rendezik az elődöntőket, majd a helyosztókat is – írja a hunvolley.hu.

Mindkét napon várják a szurkolókat, akik kedvezményesen, úgynevezett sportolói jeggyel, a szövetség igazolt versenyzői pedig 500 forintért tekinthetik meg a mérkőzéseket a Lupa Beachen. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a szövetség vasárnap plusz lelátókat is felállít majd a centerpálya körül, hogy így „arénásabb” hangulatot alakítsanak ki, s akár 1500 néző is buzdíthatja majd a párosokat. Aki nem tud kijönni, az az éremcsatákat 14 órától a televízióban tekintheti meg azokat, ugyanis az M4 Sport+ (Duna World) ezeket élőben közvetíti, míg az elődöntők a Hunvolley Tv-n, az interneten lesznek követhetők.

A férfi ob szuperfavoritja az eddigi négyszeres győztes, Hajós Artúr, Stréli Bence páros, míg a hölgyeknél a kétszeres aranyérmes Villám Lilla és az egyszeres bajnok Vaida Beáta az esélyes. Utóbbiak az ob eddigi mindhárom állomásán a legjobbnak bizonyultak, bajnoki címet viszont együtt most először szerezhetnek.

A budakalászi kötődésű Villám Lilla elmondta, hogy nem nyomja őket az esélyesség terhe, de természetesen nem bízzák el magukat, hiszen mindenkinek lehet jó, vagy akár rossz napja, de természetesen a bajnoki cím a céljuk. Az egyik legnagyobb kihívó a 17 éves Kun Stefánia és párja Windisch Kinga lehet, akik eddig két bronzérmet szereztek az ob-fordulókon, de Kun tavaly éppen Villám mögött lett ezüstérmes a döntőben.

Hogy kinek hogyan teljesülnek majd az elvárásai, azok szombaton és vasárnap derülnek majd ki. A mérkőzések eredményeit IDE kattintva követhetik!

Villám Lilla a sajtótájékoztatón. Fotók: hunvolley.hu