Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 21. kedd | Benedek napja

Hírek

 

Ezüstérmes lett Budakalász férfi tőrcsapata a Magyar Kupán

2021. február 12.

A budakalászi vívókból álló csapat szépen szerepelt a hivatásos sportklubok mezőnyében, és dobogós lett a legrangosabb hazai versenyen.

Amint arról korábban már beszámoltunk, januárban, a Magyar Kupa előző fordulóján győzelmet aratott Budakalász férfi tőrcsapata. Teljesítményük azért is kiemelkedő, mert a kizárólag hobbivívókból álló csapat maga mögé utasított olyan hivatásos sportklubokat is, mint például az FTC. A januári forduló sikerének következményeként végül összesítésben elhozták az ezüstérmet a februári záró mérkőzésen.

„Bár a február 7-i verseny nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, mert a csapatunk végül a 11. helyen zárta a versenyt, ez nem volt hatással a Magyar Kupa sorozat végeredményére. Az FTC csapatának ugyanis meg kellett volna nyernie a februári fordulót ahhoz, hogy utolérje a budakalásziakat a pontversenyben” – nyilatkozta Örsi Dániel budakalászi vívó.

A Fénylakk Budakalászi Vívósport Egyesület férfi tőrcsapata így ezüstérmes lett a Magyar Kupa 2020/21-es szezonjában. A Magyar Kupa sorozat alatt többen is vívtak a csapatban (Insperger Sámuel, Gerzanics Márk, Hári Máté, Káli András, Örsi Dániel, Sághy Ervin, Szerémi András, edzőjük Szelei István).

A vívóegyesület sikere az is, hogy a február 6-i Magyar Kupa férfi tőr egyéni versenyen a 70 fős mezőnyben Káli András az 5. helyen végzett, edzője Szelei István.

A Magyar Kupa 2020/21-es szezonjának végeredménye.

Gratulálunk a tőr csapat tagjainak és edzőjének! A márciusi Hírmondóban nagyobb összeállításban is bemutatjuk az idén 10 éves Fénylakk Budakalászi Vívósport Egyesületet.