Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 22. szerda | Beáta, Izolda napja

Hírek

 

Falunapot ünnepeltek a lövéteiek

2022. július 11.

Lövétén, Budakalász testvértelepülésén a járvány miatti néhány éves kényszerszünet után ismét falunapot tartottak. Az eseményre a faluból elszármazott lakosokat is visszahívták, illetve a testvértelepülések, Domaszék, Maglód és Budakalász képviselőit is meghívták.

A szép ünnepség, a remek programok és a tartalmas beszélgetések mellett a vendéglátók gyakran emlegették a lövétei fiatalok és kísérőik tavaly szeptemberi látogatását, amikor városunk és önkéntes kalászi családok vendégeiként vettek részt egyebek mellett az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és Ferenc pápa budapesti látogatásának programjain.

Lövétei és adai fiatalok látogatása Budakalászon, 2021. szeptember

Az elmúlt húszönöt évben Budakalász három európai településsel létesített kapcsolatot: a németországi Kahl am Main városával, a nemzeti összetartozás jegyében pedig a vajdasági Adával, valamint a székelyföldi Lövétével. 2000. augusztus 19-én Balázs István lövétei és Harcsa Lajos budakalászi polgármesterek írták alá a testvértelepülési kapcsolatot szentesítő megállapodást. A nemzeti összetartozásunkat erősítő kezdeményezés jele a Klisovác utcában, a temető bejáratával szemben felállított kereszt is, amely lövétei barátaink ajándékaként érkezett Budakalászra.

A lövétei kereszt a Klisovác utcában, a temető bejáratával szemben.

 

Lövéte és Budakalász 2000. augusztus 19-én létesítettek testvértelepülési kapcsolatot.

 

A Falunap képes beszámolója:

A Gerőkertben felléptek a Kákvirág tánccsoport ifjú táncosai is.

Főzőverseny, melyre az utcák lakói és baráti társaságok nevezhettek.

A kétnapos program gazdag kínálata