11 °C

Budakalász

2019. április 24. szerda , György napja

Hírek

 

Fametszési munkálatok a városban a zavartalan közlekedés érdekében

2019. február 08.

Az Önkormányzat jogszabályban meghatározott közútkezelői feladata, hogy tegye lehetővé a szabad közlekedést a város útjain az űrszelvények biztosításával. Ebbe a térbe semmilyen növény, tárgy, vagy építmény nem nyúlhat be, amely zavarhatja a közlekedést vagy kárt tehet az arra közlekedő járművekben. Kérünk mindenkit, hogy megfelelő parkolással, körültekintő közlekedéssel segítse a közútkezelői munkavégzést.

Az útszegélyek mentén biztosítani kell, hogy legalább 3 méter magasan semmilyen fa, vagy más növény ne zavarja a közlekedést. Elsősorban a magasabb járművek zavartalan közlekedése követeli ezt meg: ilyenek például a tűzoltóautók, a téli síkosságmentesítést végző és egyéb teherautók, vagy akár a szemétszállítást végző járművek is. Mindez azt jelenteni, hogy az összes út menti fa esetében az űrszelvénybe nyúló ágakat több méter magasan, egyenesen meg kell metszeni.

A napokban a Sas utcában vágják le a közlekedést zavaró növényzetet, majd a munkavégzéssel továbbhaladnak a Budai út irányába. Ezt követően az Omszk-tó környéke és Szentistvántelep területei következnek, végül sorra kerül minden belterületi, önkormányzati kezelésű út is. A munkálatok elvégzésére a téli időszak az ideális, hiszen ilyenkor a fák nedvkeringése nyugalmi állapotban van. Ha esetleg ingatlantulajdonosként aggódunk a házunk előtt álló közterületi fa állapota miatt, megnyugodhatunk: a fák metszését hozzáértő módon végzik szakemberek, kertészek.

A város nagy energiát és jelentős összegeket fordít a tiszta, rendezett városkép és a mindennapi élet biztonságos feltételeinek megteremtésére. Köszönjük együttműködésüket és türelmüket, míg a munkavégzés tart!