Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 21. kedd | Benedek napja

Hírek

 

Február 15-én áll munkába Budakalász önálló iskolaorvosa

2023. január 19.

Budakalász képviselő-testülete 2022 májusában döntött arról, hogy önálló iskolaorvosa lesz a városnak. Dr. Gál-Muntyán Ágnes február 15-én kezdi meg munkáját az Egészségházban.

Az elmúlt években a településen dolgozó gyermekorvosok, Tordas Dániel és Dalloul Hicham látták el az iskolaorvosi feladatokat is, februártól azonban külön szakember foglalkozik ezzel a területtel teljes állásban. Dr. Gál-Muntyán Ágnes csecsemő és gyermekgyógyász február 15-én kezdi meg a munkát az Egészségház földszintjén.

Az önkormányzat az egészségügyi alapellátás körében gondoskodik az iskola-egészségügyi ellátásról. Az iskolaorvos feladata az iskolák és óvodák ellátása, feladatait az iskola-egészségügyi ellátásról szóló rendelet határozza meg. Eszerint az óvodás korú gyermekek és az iskolai tanulók egészségi állapotának vizsgálata, követése, az alkalmassági vizsgálatok elvégzése, a közegészségügyi és járványügyi feladatok kezelése és az elsősegélynyújtás tartozik ide, valamint az aktív részvétel a nevelési-oktatási intézmény egészségnevelő tevékenységében és a környezet-egészségügyi feladatok ellátása. Az iskolaorvos mindezek mellett nyilvántartás vezet a gyermekekről, valamint dokumentálja az elvégzett vizsgálatokat és a beadott oltásokat.

Dr. Gál-Muntyán Ágnesnek sikeres munkát kívánunk Budakalászon!