Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 20. szombat | Tivadar napja

Hírek

 

Pályafedés és új járda épül a focipályáknál

2018. március 23.

A BMSE focipályái sok budakalászi gyermeknek biztosítanak sportolási lehetőséget az Omszk parknál. A műfüves futballpálya fejlesztésére nemrég nyújtott be pályázatot az egyesület, melyet meg is nyert. Így TAO-s, valamint önkormányzati forrásból sikerül megvalósítani a bővítést, ennek köszönhetően a pályát befedik.

A kivitelezők jelenleg is dolgoznak a helyszínen, a napokban daruval emelték be a nagyméretű sátorelemeket. Így egy napra lezárták a sportpályák felé az átjárást. Ezalatt Sárosi Tibor a BMSE vezetője személyesen terelte a bevásárlóközpontba tartó néhány embert a park irányába, felvilágosítva őket a lezárás okáról.

A fejlesztés célja, hogy a sportoló gyerekek és felnőttek télen is használhassák a pályát, emellett az új fedés nyáron árnyékot is biztosítson. Sárosi Tibor elnök a budakalászi iskolák számára is felajánlja a jövőben itt a sportolást. Így bővülnek a helyi gyerekek iskolaidőn belüli sportolási lehetőségei is. Az új sátor szigetelt, légbefúvással ellátott, oldalról nyitható szerkezetével a legmodernebb igényeket is kielégíti, remélhetőleg sokáig megmarad jó állapotában.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy átalakul a gyalogos közlekedés rendje az Omszk park területén. A futballpályáknál számos rongálás, hulladéklerakás és kutyatámadás is történt, ami miatt a BMSE, mint a focipályák tulajdonosa elsősorban a gyermekeik és vagyontárgyaik védelme érdekében lekeríti saját területét.

A bevásárlóközponthoz így az Omszk park sétányán keresztül lehet eljutni. A kulturált gyalogút alig jelent hosszabb sétautat a korábbihoz képest, viszont azt tiszta környezetben, biztonságos, kivilágított területen tehetik meg a bevásárlóközpontba igyekvők. A sportcsarnokot elhagyva, az áruház parkolójának területén biztonságos gyalogutat építenek, melynek munkálatait egy hét múlva kezdik. Itt padot és közvilágítást is elhelyez a terület tulajdonosa, valamint világító útjelzőkkel is kitáblázza az útvonalat. A kivitelező tájékoztatása szerint a járdaszakaszt egy hónap múlva már használhatják a gyalogosok. A BMSE csak akkor zárja le véglegesen a focipályáknál vezető gyalogutat, amint a járda megépül. Addig is kérünk mindenkit, aki a BMSE területén keresztül közlekedik, hogy a tulajdonos értékeit tartsa tiszteletben és vigyázzon a frissen elkészült fejlesztésére, hiszen ennek megteremtése sok időt, energiát igényelt és jelentős értéket képvisel.

Az útvonal módosítása szükségszerű és elkerülhetetlen volt, hiszen magánterületen vezetett egy közforgalmú út. Az átalakításban résztvevő minden szereplő konstruktív módon, a gyalogosok és vásárlók érdekeinek figyelembevételével alakította ki az új megközelítést.

Bízunk benne, hogy a gyalogosok hamarosan megismerik és megkedvelik az új útvonalat.

Az átalakítás okainak figyelembevételével, kérjük szíves megértésüket a változásokkal kapcsolatban!