Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 18. csütörtök | Frigyes napja

Hírek

 

Fejlesztés kompromisszumokkal

2017. augusztus 29.

Július óta folyik a Szentistvántelepi Általános Iskola bővítése és korszerűsítése. A beruházásokat azt tette szükségessé, hogy az utóbbi években egyre több szülő bízta gyermekét a budakalászi iskolákra, így a Telepi Iskolára is annak tudatában, hogy ebben a szép természeti környezetben a tapasztalt oktatási szakemberek kiemelt figyelme irányul majd a tanulókra.

A megnövekedett igények miatt az iskolai ebédlő épületére egy új szint kerül, amelyben négy új, modern tanterem létesül. Ezt a fejlesztést 114 millió forint állami forrásból a Nemzeti Sportközpontok (NSK) koordinálja, a kivitelezője pedig a Primogen Kft., amely novemberre vállalta a nagy volumenű beruházás megvalósítását. DSC_0094

Az új szint felépítése mellett saját forrásból a Budakalászi Önkormányzat is kezdeményezett egy régóta esedékes beruházást, az iskolai ebédlő teljes korszerűsítését, melynek értéke mintegy 13 millió forint.  A két fejlesztés egyidejűleg zajlik annak érdekében, hogy minél hamarabb korszerűbb körülmények közt tanulhassanak és étkezhessenek iskolánk diákjai.

A szintráépítést végző vállalkozó az épület statikai biztonságának fokozása érdekében többlet elemeket épített az épületbe, ennek elkészülte után kezdődhet meg az étkező felújításával kapcsolatos munka. Mindebből az is következik, hogy egy rövid időszakon keresztül, az új étkező elkészültéig az iskolások étkezésének megfelelő lebonyolítására más helyszínt kellett találni. Ennek a helyszínnek alkalmasnak kell lennie a Telepi Iskola diákjai étkeztetésére, vagyis olyan hely, amelynek mérete, befogadóképessége megfelelő, és a nagyon szigorú élelmiszerbiztonsági előírások betartása is teljes körűen megvalósítható.

Több lehetőséget is megvizsgáltunk. Az egyik lehetőség az volt, hogy a közeli Telepi Óvodában történik meg az iskolások étkezésének biztosítása, mivel a mintegy 600 méterre elhelyezkedő városi intézményben az összes feltétel és körülmény adott a nagy létszámú étkeztetéshez. Az egyeztetések során ellenérvként az osztályok kíséretének koordinációs nehézségei merültek fel, amelyek akkor is megmaradtak volna, ha a Város buszokkal szállította volna ebédelni az iskolásokat.

A másik –  az iskola igazgatója által szorgalmazott – végül többséget kapott, mintegy 5 millió forintos költséggel járó lehetőség az volt, hogy a Telepi Iskola területén az étkezés biztosítása egy ideiglenes mobil létesítményben történik majd. Ennek engedélyezése és telepítése idejére, előreláthatólag legkésőbb szeptember közepéig az étkezést biztosító szolgáltató, a Junior Zrt. mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megfelelő étrendet biztosítson ebben az átmeneti állapotban is.  A szeptember közepéig tartó időszak alatt az iskolások szakszerűen csomagolt és előkészített hideg élelmet kapnak majd ebédre is, ennek többletköltségét az Önkormányzat, míg a mobil étkező extra ráfordításait a Telepi Iskolát fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vállalja.

Bízunk abban, hogy az új, modern tantermek, a korszerű és megújult étkező minden érintettet kárpótolnak majd a tanév elején felmerülő esetleges kényelmetlenségek miatt. Ezúton is megköszönve a tantestület, a szülők, a diákok, a Klebelsberg Központ, továbbá a beruházást végző vállalkozók együttműködését, mindent megteszünk azért, hogy a beruházások a tervezett véghatáridőben eredményesen befejeződjenek.