Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Hírek

 

Felesküdött a Kalász Suli diákönkormányzata és a diákpolgármester

2022. október 19.

Különösen nagy izgalom, nyüzsgés, zsivaj volt a Kalász Suli tornatermében ma reggel 8-kor. Az iskolában hagyomány, hogy minden évben esküt tesz a diákönkormányzat és a diákpolgármester. Az eskütételt dr. Göbl Richárd polgármester előtt tették le a kiválasztott diákok.

Az eseményen Lengyel Réka köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Göbl Richárd polgármester szólt a pedagógusokhoz és a diákokhoz: először a pedagógusoknak köszönve meg, hogy kiállnak a diákok jövőjéért. Sütő András szavaival folytatta beszédét: „Aki nem tudja merre tart, azt oda vezetik, ahová akarják.” Majd Arisztotelész szemléletes példáját mesélte el, azaz, hogy a vezetők kezében lámpás van. Van aki arra használja fel, hogy önmagát világítsa, fényezze vele és van, aki a többiek előtt mutatja az utat. Az utóbbi követésére biztatta a diákönkormányzatot.

A beszédet követően Polgármester úr feleskedte a megválasztott diákokat. Az eskütétel után Hegyi Bálint diákpolgármester lépett a mikrofonhoz és megerősítette, hogy hű marad ahhoz, amit vállat, illetve egyből a programjára terelte a szót jelezve, hogy a bolhapiacot november közepén megtartják és arra bátorította a diáktársait, hogy forduljanak hozzá ötleteikkel.

diakonkormanyzat-diakpolgarmester-dr-gobl-richard-kalasz-suli

dr. Göbl Richárd polgármester feleskedte a diákönkormányzatot

diakpolgarmester-esku-program

Hegyi Bálint diákpolgármester