Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Felgyúlt az első adventi gyertya fénye

2017. december 02.

A kereszténység legszentebb ünnepére készülve gyűltünk ma össze, hogy lelki egységbe fonódva, közös énekszóval, versekkel, gyertyafénnyel kezdhessük meg az adventi várakozás időszakát. Ezen a napon a Kalász Suli diákjai készültek ünnepi műsorral.

Az eddig használt Betlehemet helyi iskolások készítették és már igencsak elhasználódott az évek során. A Faluház ennek felújítására Márton napon jótékonysági rendezvényt szervezett, ahol számos felajánlás érkezett.

A városi Betlehem felújítását támogatták:

Budakalász Város Önkormányzata, Budakalászi Evangéliumi Gyülekezet, Dunakanyar Népművészeti Egyesület, Kalász Pékség, Kós Károly Művelődési Ház, Lenvirág Táncegyüttes (műsor), Legó Klub, Petőfi téri Húsbolt, Rozmaring Táncegyüttes (műsor), Ruzmarin Folkestars (műsor), Schieszl Vendéglő és Borház, Mezei László Skygate Transport Kft, Szentistvántelepi Iskola 7. a osztálya (műsor), Bodó Éva, Mikus Ferenc, Ochodniczki Tibor, Schaffer Mihály, Stevanovicné O. Réka, Szelecz Anita, Uttó Lóránd.

A felújítást vezette: Uttóné Ochodniczki Vanda

A szobrokat Sáfár Benedek szíjgyártó, nyerges, fafaragó és Sáfárné Szabó Viktória szobrász készítették.

Az adventi koszorú megáldása idén ökumenikus keretek közt zajlik, a katolikus egyház mellett az evangélikus, a református és a szerb egyház részvételével. Ma Kiss Péter a Budakalászi Evangéliumi Gyülekezet lelkipásztora vett részt az eseményen.

A műsor végén Rogán László polgármester meggyújtotta az első gyertyát a koszorún, a  képviselők és a Faluház munkatársai pedig forró teát, szaloncukrot és kürtőskalácsot kínáltak.

Várjuk Önöket szeretettek a következő alkalmakra is!