Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Megáldották a megújult templomot Szentistvántelepen

2023. november 13.

Vasárnap délelőtt megtelt a Szent István Templom a rendhagyó szentmisére: a hívek együtt ünnepelték a megújult templom megáldását.

November 12-én több aprócska és ifjú ministráns kísérte Zoltán atyát az ünnepi mise celebrálására, majd a közösség együtt vonult ki a templomkertbe, hogy Budakalász plébánosa megáldja a megújult templomot.

A templom megáldását megelőzően először dr. Göbl Richárd polgármester mondott beszédet, melyben kifejtette, hogy a világra egyre jobban jellemző szekularizáció ellenére Budakalász templomot újít és a közössége keresztény szellemiségben épül.

A polgármesteri beszédet követően Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adott hangot az örömének a misén részt vevő gyermekek jelentős száma miatt, ami annak a biztosítéka, hogy a jövőben is telt házas misékre számíthat a város.

Miután Zoltán atya megáldotta a templomot, a hívek szeretetvendégségre invitálták a jelenlevőket.

A templom felújítása összesen 39 millió forintba került, amiből 33,5 millió forintot pályázati úton nyert el a város erre a célra a Bethlen Gábor-alaptól, 5,5 millió forintot pedig a Plébánia biztosított a beszerzési eljárás eredményessége érdekében az Önkormányzat számára. A felújítás során sor került az új előtető építésére, a nyílászárók árnyékolására, a lámpatestek cseréjére, a homlokzat felújítására, ezen belül a homlokzati kőfelületek, korlátok javítására és felújítására is.