Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 14. vasárnap | Tibor napja

Hírek

 

Feltöltötték a sótartályokat

2018. február 20.

A zuhogó hóban már reggel óta takarítják prioritás alapján az utakat, mind hókotróval, mind kézi erővel. Ez nem kis feladat a későn érkezett tél végi csapadékos szezonban.

A városban az idén az általános síkosságmentesítés kiegészítéseként a nehezebben járható, vagy nem szilárd burkolatú utak közelébe sótartályokat is kihelyeztek. Az tartályokban található útszóró sót az autósok önkiszolgáló jelleggel használhatják az utak síkosságmentesítésére, ha az adott területre még nem érkezett meg a hókotró. Ez a segítség más nagy szintkülönbséggel rendelkező környező településeken is bevett gyakorlat.

A tartályokat a napokban ismét feltöltötték és használatra készen állnak. A tárolóedényeket kék-sárga, illetve narancs színükről ismerhetik fel az alábbi helyszíneken:

Domb utca teteje, Kálvária utca – Gyümölcs utca sarok, Felsővár utca teteje, Diófa utca – Szérűskert utca sarok, Keskeny utca – Berdó sarok, Határ utca – Gyümölcs utca sarok, Hegyalja u. 4. számnál, Mély utca, Taván utca, Gyümölcs utca – Cseresznyés utca sarok, Kálvária utca – Sugár utca sarok.

Felhívjuk szíves figyelmüket továbbá arra, hogy az érintett ingatlan tulajdonosának/használójának kötelezettsége az ingatlana előtti járdaszakasz síkosságmentesítése.

Kérjük közlekedjenek körültekintően és óvatosan!

A hóeltakarítási feladatokkal kapcsolatos további információt, korábbi írásunkban találhatnak:

Téli síkosságmentesítés a városban