8 °C

Budakalász

2019. április 20. szombat , Tivadar napja

Fényképek

 

Közösségépítés a Nemzeti Összetartozás Napján

2018. június 15.

Az „Ifjúsági közösségek tevékenységének támogatása” pályázat keretében a budakalászi meghívott küldöttség ellátogathatott Budakalász vajdasági testvérvárosába Adára. A moholi Pro Communitas Civil Szervezet és városunk részéről közösen támogatott Összetartozás Napi Csapatépítés című projekt eseménysorozatát idén június 7 és 10. között Adán rendezték meg.

A rendezvény célja, hogy a résztvevő települések (Ada – Mohol, Budakalász, Békés, Kishegyes) fiataljait Trianon évfordulójára emlékezve egy közös, határon inneni és határon túli együttgondolkodásra serkentse különféle érdekes programok segítségével. A vendégeket a szervezők az adai Adica panzióban szállásolták el, ez volt a különféle kirándulások kiindulópontja is. A résztvevők a megemlékezés koszorúját helyezték el a helyi Damjanich és a zentai csata emlékére létesített szobroknál. Közösen meglátogatták a zentai városházát, megismerkedhettek az ősi hun és magyar lovas íjászattal, amelynek keretében lehetőség volt íjászatra és lovaglásra is. Betekintést nyerhettek egy adai civil szervezet életébe is.

A programsorozat egy felejthetetlen estével zárult a Holló tanyán, amelyen Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár is részt vett. A záró esten tehetséges fiatalok különféle kulturális műsorokkal léptek fel.

A programon dr. Krepárt Tamás alpolgármester vezetésével öt fős delegáció vett részt. A budakalászi küldöttség találkozott Ada testvérváros polgármesterével, Biliczki Zoltánnal, akivel a soron következő testvérvárosi eseményeket egyeztették és kölcsönösen meghívták egymást az elkövetkező rendezvényekre.