8 °C

Budakalász

2019. április 20. szombat , Tivadar napja

Fényképek

 

VI. Pilisi Kóstoló

2018. június 11.

Ízek és közösségek a Pilisi Kóstolón

Immár hatodik alkalommal lehetett részünk igazi testi-lelki felüdülésben a hétvégi gasztronómiai rendezvényen a Kós Károly Művelődési Ház udvarán.

A főzőverseny csapatépítő tréningeket túlszárnyalva kovácsolta egységbe a lelkes nevező csoportokat és ezzel az egész várost. Már kora reggeltől serénykedtek a tűzhelyek körül a versenyzők. Az ebéd előkészületei már javában folytak, rotyogtak a kondérokban az ízletes étkek, amikor Kelemen László atya különleges hangulatú szabadtéri misére hívta a híveket. Így lelki útravalót is kaphattak az arra nyitott résztvevők. A rendezvény kísérőprogramjaként a gyerekek népi játékokat próbálhattak ki a Levendula játszóházban, házi szörpöket kóstolhattak, kézműveskedhettek. A Dobronka Cirkusz régi utcaszínházak hangulatát hozta el számukra gyönyörű ódon marionett figuráival. A lendületes talpalávalót a szerb fúvószenét játszó Guca Partyzans szolgáltatta.

A déli órákban a látogatók végigkóstolhatták valamennyi főzőcsapat kínálatát, melyet Bede Róbert sztárséf szakmai véleménye alapján zsűriztek. A fődíjat az Egészségklub menüje nyerte, a lelkes konyhatündérek nagy örömére.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, újabb közösségépítő élménnyel lehettünk gazdagabbak!