Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 19. vasárnap | Ivó, Milán napja

Hírek

 

Figyelem! Telefonos csalók Budakalászon!

2017. november 22.

Elképesztő gátlástalanságról tettek tanúbizonyságot tegnap az alábbi csalásban részt vevő elkövetők.

Egy budakalászi idős, egyedül élő hölgy vonalas telefonja csengett késő este. A vonal túlsó végén teljes élethűséggel utánozta az elkövető a néni lányának hangját. Sírógörcs közepette, meggyőzően mesélte a telefonba részletesen, hogy őt baleset érte, az autója totálkáros, ő maga pedig súlyosan megsérült, csontjai összetörtek és mindene véres. Ezt követően átadta a telefont az álrendőrnek, aki a hölgyet arra akarta rábírni, hogy az eset kapcsán utaljon át pénzt egy megadott bankszámlaszámra. Szerencsére a hölgy volt annyira józan, hogy letette a telefont és azonnal tárcsázni kezdte lányát, így megbizonyosodott, hogy ő sértetlen és biztonságban van. A hölgyet az eset teljesen felzaklatta. A sértett család megtette a rendőrségen a bejelentést.

Tegnap még három ilyen eset történt településünkön – ebből egy személyes megkereséssel-, így kérjük legyenek különösen elővigyázatosak! Utóbbi esetben késedelem nélkül hívják a városrendészet telefonszámát: +36 (70) 314 6104. Az internetet kevésbé használó idősebb rokonaik figyelmét külön hívják fel a veszélyre! Ilyen esetben a fenti módon célszerű eljárni és kijelzés esetén felírni a hívó fél telefonszámát.

Emellett elterjedt még az a csalástípus is, melynek során ajándéksorsolás nyertesének tüntetik föl a sértettet, majd pénzt csalnak ki. Tipikus továbbá az unokázós csalás, valamint advent közeledtével az áladománygyűjtők tevékenysége. Ezekben az esetekben is bátran legyünk szkeptikusak és tegyünk biztonsági lépéseket!