Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. június 25. szombat | Vilmos napja

Hírek

 

Filmstúdió – újabb egyeztetés a kalászi civilekkel

2021. május 27.

A Metro áruház és a Gyógynövénykutató Intézet mögé tervezett filmstúdió-beruházásról rendelkezésre álló legújabb információkról, a telepítési tanulmányterv és az építészeti koncepcióvázlat legfrissebb munkaközi változatairól tájékoztatta az önkormányzat a budakalászi civilek képviselőit.

A megbeszélésen dr. Göbl Richárd polgármester, Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármesterek, Dr. Váli István építész, a Települéfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke, Kálmán Kinga főépítész, Czinke Zsuzsa és Rácz Miklós önkormányzati képviselők, valamint a Budakalászért Védegylet, a CivilKalász Társaság, a Lupa Egyesület, a Budakalászi Duna-partért Egyesület és a 2011 Egyesület vezetői, tagjai vettek részt.

Kálmán Kinga részletesen beszámolt a korábbi tervekkel kapcsolatos önkormányzati, tervtanácsi elvárásokról, és a városvezetéssel közösen részletekbe menően válaszoltak a civilek kérdéseire. A városvezetés továbbítja a beruházó felé a találkozón elhangzott felvetéseket, illetve várja a civilek írásban megfogalmazott javaslatait is és folyamatosan tájékoztatást nyújt a lakossági fórumig beérkező szakmai információkról.

Ahogyan azt korábban már jeleztük, a beruházói tervek elfogadásáról a környezetvédelmi, építészeti és gazdasági-adóbevételi szempontok, valamint a lakosság véleményének figyelembevételével dönt majd a városvezetés. Ennek előfeltétele, hogy a civil egyesületek és a kalászi lakosok hiteles tájékoztatást kapjanak a tervezett beruházásról, ezért 2021. június 8-án 16.00 órától lakossági fórumot tartunk a Faluházban, ahol a beruházó képviselői személyesen mutatják be a terveket és a városvezetőkkel együtt válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Filmstúdió-Budakalász helyszínrajz, a koncepcióterv munkaközi vázlata