Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. szeptember 25. hétfő | Eufrozina, Kende napja

Hírek

 

Fitt Pilis-Dunakanyar „Mindenki mozog” – Budakalász elkötelezett a szabadidősport mellett

2023. május 31.

A Kihívás napja alkalmából május 31-én az egész Pilis-Dunakanyar mozgásba lendült: a régió települései egész nap ingyenes programokat nyújtanak a lakosoknak. Budakalászon már reggel elkezdődtek az események, a mozogni vágyók pedig még az esti órákban is bekapcsolódhatnak az aktív sportolásba. 

A Fitt Pilis-Dunakanyar „Mindenki mozog” kihívásának mi is eleget tettünk és ezen a napon minden kalászi részt vehet három ingyenes edzésen a Faluházban. Reggel gerinctornával indult a nap Harmat-Üveges Zsuzsival, az esti órákban pedig újabb lehetőséget kínálunk a mozgásra: 18 órakor kezdődik a zumba Esztivel az udvaron, 19 órakor pedig az alakformáló torna Benedek Dórival a Bálteremben.

A Budakalászi Polgármesteri Hivatal munkatársai egy kellemes napindító tornával vágtak neki a napnak, de a kihívásban a budakalászi általános iskolák is részt vesznek. A kezdeményezés célja, hogy kedvet teremtsen a rendszeres testmozgáshoz és az egészséges életmódhoz.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai egy kellemes napindító tornával kezdték a napot.

Ma délelőtt sikerült megmozgatni a Kalász Suli tanulóit is.

A Kihívás Napja kezdeményezés egyébként 1982-ben indult Kanadából. Két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A kihívás napja hamar meghonosodott szerte a világon. Magyarországon 1991-ben rendezték meg először és azóta is kedvelt szabadidős esemény.

A Fitt Pilis-Dunakanyar „Mindenki mozog” kihívás illeszkedik a Sportos Budakalász programsorozatba is. A város elkötelezett a szabadidősport mellett és a mozogni vágyók számos eseményen részt vehetnek tavasztól őszig. A több mint 900 embert aktivizáló, a sorban immár a 40.(!) Tófutás és a május elsején megtartott Kevélyre fel! családi futó és túraverseny után a Nagy Táborválasztó és a Bringás Reggeli kapott helyet a programban. Június 23-án a Szent Iván éji túrán várjuk az érdeklődőket és augusztusban, szeptemberben, majd októberben is lesz olyan esemény, amit előre érdemes felírni a naptárba. A város több helyén látható nagy méretű molinók jóvoltából bárki nap mint nap láthatja és fejben tarthatja, milyen sporteseményeket rendezünk Budakalászon.

Íme, a budakalászi sportos programok: