Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 02. szombat | Melinda, Vivien napja

Hírek

 

Focipályán és tornateremben is sportolhatnak a kalászi óvodások

2019. szeptember 25.

Városunkban mindhárom óvodai tagintézményben Ovi-Foci pálya, sőt, tornaterem is várja a testmozgást végző óvodásokat, s nem lesz ez másként a hamarosan épülő új óvoda esetében sem. A napokban avatták fel a Szalonka utcai tagintézmény műfüves, hálóval védett sportpályáját, az ünnepélyes megnyitóról cikkünkben számolunk be. Budakalászon nagyon fontos a családok, valamint a sport támogatása egyaránt: az óvodai sportpályák létesítése mindkét célkitűzésnek megfelel.

Az Ovi-Sport Alapítvány telepítette műfüves sportpálya építésének önrésze 4.500.000 Ft, mely összeg jelentős részét: 3.985.000 Ft-ot az osztrák  Jungbunzlauer cég pályázatán nyert el a Budakalászi Nyitnikék Óvoda. A fennmaradó összeget Budakalász Város Önkormányzata biztosította.

Az új focipálya ünnepélyes átadóját Rogán László polgármester nyitotta meg, aki a résztvevőkkel megosztotta: „Budakalászon kiemelten kezeljük a családok, a gyermekek támogatását. Oktatási-nevelési intézményeinket folyamatosan fejlesztjük, elmondható, hogy az óvodákban is kellemes környezet, színvonalas infrastruktúra áll a gyerekek és a nevelők rendelkezésére. Ebben az évben már a Szalonka utcai óvodában is sokoldalúan használhatják a gyerekek az új sportpályát. Szeretnék köszönetet mondani az Ovi-Sport Alapítványnak, a Jungbunzlauer cégnek, hogy újabb lehetőséget teremthettünk a mozgásra legkisebbek számára. Az óvodai nevelőknek is szeretném kifejezni köszönetünket, amiért segítik az óvodásokat a sportágak alapjainak elsajátításában. ” Budakalász Önkormányzata részéről az ünnepségen részt vett továbbá Ercsényi Tiborné alpolgármester.

Az ünnepség során megtudhattuk, hogy Vigh Zsolt, a Jungbunzlauer hazai vezetője maga is budakalászi – innen a kapcsolat. Az ünnepségen bemutatta cégük tevékenységét majd örömét fejezte ki, hogy támogatásukkal jó ügyhöz járulhattak hozzá. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea kiemelte, hogy a 3-6 éves kor között a legnagyobb a gyermekek mozgásigénye, így az Alapítvány segítségével létesített sportpályák a legjobb helyre: óvodákba kerülnek. A kezdetek óta röplabdával, sőt, kézilabdával is kibővítették az épített sportpályák lehetőségeit, s a szerkezet is profibbá vált. Sokkal kevesebb részből, szigorú sztenderdek szerint állítják össze a szerkezetet.

Az Ovi-Sport Alapítvány első futballpályája Budakalászon, a Telepi óvodában létesült hét évvel ezelőtt, majd 2013-ban a Pomázi úti tagintézményben is felépült a műfüves pálya. Az alapítványt nem más, mint Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa hozta létre. A remek labdarúgó 2016-ban elhunyt, örököseként fia folytatja az alapítványi tevékenységet.

Hajrá, Ovi-Foci, hajrá, ovisok!