Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Folytatják a sztrájkot a pedagógusok

2023. január 23.

Mivel érdemi változás nem történt a hazai közoktatás viszonyaiban, országos sztrájkhetet hirdettek a pedagógus szakszervezetek. A munkabeszüntetéshez a budakalászi pedagógusok közül sokan csatlakoznak a következő napokban.

A PDSZ közleménye szerint az egy hétig tartó országos akció ma indul. Január 31-én, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára pedig meghirdették a Szolidaritás Napját, melyhez mindenki csatlakozhat, aki egyetért az oktatás megújítását célzó törekvéseikkel.

A budakalászi pedagógusok közül is sokan jelezték már a részvételüket, ennek formájáról és idejéről az iskolák tájékoztatják a családokat.  A Szentistvántelepi Iskola például azt jelezte, hogy január 23. és 27. között a Telepi Suli pedagógusai 1-2 órát sztrájkolnak, más-más időpontban, ekkor előreláthatólag lesz, aki helyettesíti majd őket. Január 31-én kedden azonban egész napra „valódi” sztrájkot hirdettek, a szülőket arra kérték, hogy ezen a napon lehetőleg ne küldjék a gyermekeket iskolába.

Értesüléseink szerint a Kalász Suliban január 25-én és 31-én 37 pedagógus vesz részt a sztrájkban. Amint lesznek további friss információnk, megosztjuk Önökkel.