Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 27. hétfő | Hajnalka napja

Hírek

 

Folytatódik a nyomozás a lehallgatások miatt

2021. április 19.

A jelenlegi városvezetést lejárató sajtómegjelenések okán a 2021. január-februári Budakalászi Hírmondóban már beszámoltunk arról, hogy az Önkormányzat irodáiban tavaly lehallgatott beszélgetések lejárató szándékkal kerültek a sajtóhoz. Jeleztük, nem tudjuk, hogy mióta és milyen üzleti vagy magáninformációk begyűjtése volt a lehallgatást megrendelők és kivitelezők célja, de a lejáratási szándék minden bizonnyal kapcsolatban van az új budakalászi városvezetés eddigi és várható jövőbeni döntéseivel, illetve az azokkal okozott esetleges egyéni, gazdasági érdeksérelmekkel.

A tiltott adatszerzés körülményeinek tisztázása érdekében dr. Göbl Richárd polgármester büntetőfeljelentést tett. A rendőrségi nyomozás meg is indult, de rövid idő elteltével a Váci Rendőrkapitányság megszüntette azt. Bár a lehallgatás tényét a tanúkihallgatások után egyértelműen bizonyítottnak látták, arra hivatkoztak, hogy a lehallgatott beszélgetések nem lakásban vagy más magán célú épületben, hanem az Önkormányzat hivatali helyiségébe titokban telepített technikai eszközzel vagy eszközökkel került rögzítésre.

Az Önkormányzat panaszára a Budakörnyéki Járási Ügyészség a Váci Rendőrkapitányság megszüntető határozatát nemrég hatályon kívül helyezte, ezért a nyomozás folytatódik.