Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Fontos információk az önkormányzati választásokról

2019. augusztus 08.

Az önkormányzati képviselők és a polgármester választás időpontját október 13-ra tűzte ki Áder János köztársasági elnök. A választáshoz kapcsolódóan mind a választáson indulóknak, mind pedig a választópolgároknak fontos információk is elérhetővé váltak. A Nemzeti Választási Iroda a választópolgárok részére augusztus 7. és augusztus 23. között küldi meg az értesítőket.

A Helyi Választási Iroda mai közleménye pedig a választáson indulókat tájékoztatja a listaállításhoz szükséges ajánlások számáról. Ebből kiderül, hogy a Budakalászon választó- kerületenként 11-12 fő (pontos számok a közleményben: itt), a polgármester esetében pedig városi szinten 300 ajánlásra van szükség. Az ajánlóívet csak jogerősen nyilvántartásba vett jelölő szervezet, vagy egyéni jelölt igényelhet. Az ajánlások, az ajánlóívek leadása, az egyéni jelöltek bejelentése, nyilvántartásba vétele pedig augusztus 24. és szeptember 9. 16 óra között lehetséges a Helyi Választási Irodánál, melynek címe Budakalász, Petőfi tér 1.

További, választással kapcsolatos információk a budakalasz.hu weboldalon az önkormányzat/ választás menüpont alatt folyamatosan elérhetők.