Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Hírek

 

Forgalomcsillapítás növénykádakkal

2018. január 24.

Az utóbbi időben számos utca újult meg Budakalászon. Csak az elmúlt két esztendőben több, mint 5 km-nyi utat épített a város. Az önkormányzat egyik kiemelt célja az, hogy minden belterületi összközműves utca szilárd útburkolattal rendelkezzen a városban. A megújult utakon a közlekedés könnyebb és gyorsabb, ami gyakran arra sarkallja az autósokat, hogy a megengedettnél gyorsabban közlekedjenek. Ez viszont veszélyes lehet a gyalogosok számára és zavaró az itt élőknek.

A város a tavaly megépült utakra ezért forgalomcsillapító eszközöket épít. Jelenleg három helyszínen számíthatnak az autósok a korlátozásra: a Téglási András, Kanonok és Erdőhát utcákban. A forgalom csökkentésének több módja is van, melyet a közlekedés intenzitásától függően építenek ki. Nagy forgalmú utaknál gyalogátkelőt, lámpát, sebességmérőt, vagy középszigetet használnak. Mellék- vagy lakóutakon pedig fekvőrendőrt telepítenek vagy útszűkítést építenek ki.

A három érintett mellékúton a Polgármesteri Hivatal szakemberei a korlátozás legbarátságosabb módját választották, így az utcákban útszűkítéssel válik biztonságosabbá a közlekedés. A lassító elemeket táblák is jelzik majd. A forgalomtechnikai beavatkozásoknak köszönhetően, nem lesz mód nagy sebességgel áthajtani ezeken a szakaszokon. A szűkítéseknél hamarosan növénykádakat helyeznek ki, ezekkel nemcsak nyugodtabb, hanem színesebb is lesz a környezet.