Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

Fórum a H5 HÉV Budakalász-Szentendre szakasz felújításáról

2022. február 11.

Online fórumot szervez a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a H5 szentendrei hév agglomerációs szakaszának felújításáról 2022. február 17-én, csütörtökön 17:30-tól.

A H5-ös Szentendrei hév fejlesztésének I. ütemében az agglomerációs szakaszon komplex pályarekonstrukció történik, ebből adódóan lehetőség nyílik a szerelvények sebességének növelésére is. Budakalászon, Pomázon és Szentendrén egyedi megjelenésű, akadálymentesített állomásokat terveznek, így az állomások és környezetük teljes egészében megújul, a Lenfonó, Szentistvántelep, Pannóniatelep pedig egységes arculatú típusmegállók kialakítása szerepel a terveken.

A teljes vonalra akadálymentesített peronokat kerülnek, megújul az utastájékoztatás, a kerékpárok és autók számára (B+R és P+R) parkolókat terveznek. A fórumon bemutatják a fejlesztési terveket amelyekről a résztvevők elmondhatják a véleményüket és kérdéseket is feltehetnek a beruházással kapcsolatban.

Az online lakossági fórum 17:30-tól kezdődik. A csatlakozáshoz szükséges linket a https://m5metro.hu/forum oldalon az esemény napján teszik közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

A H5 hév budapesti szakaszának felújításáról tartott korábbi fórum összefoglalója elérhető az alábbi linken: https://bfk.hu/…/online-forum-a-szentendrei-hev…/