Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Futóbabakocsival is lehet használni a futópályát

2017. február 28.

Az elmúlt évben az őszi tófutás alkalmával adta át az Önkormányzat a sportoló közönségnek az Omszk-tó körül épült rekortán futópályát és a hozzá kapcsolódó napelemes világítást. A város sport iránti elkötelezettségét mutatja, hogy számos sportegyesületet támogat az önkormányzat, emellett évente hat alkalommal sportrendezvényeken mozgatja meg a lakosságot. A sportolási lehetőségek bővítésére építtette meg az Önkormányzat a 62 millió forint értékű beruházást, a rekortán futópályát, amit a sportolók azóta is nagy örömmel használnak. Tapasztalatok szerint egyre többen kezdtek el sportolni a futókör elérhetővé válása miatt.

További vonzereje a pályának, hogy a parkba erőgépeket is telepített a város, így a futást kiegészítve erősítésre is lehetőség nyílik. Annak érdekében, hogy a pálya valóban betöltse a szerepét és a sportolást szolgálja, csak futásra lehet igénybe venni. Sétálni, biciklizni, babakocsit tolni a pályán kívül lehet csak. A helyes használatra táblák is figyelmeztetnek a pálya mentén, a gumiborítású felületet ugyanis védeni kell a sérülést okozó tevékenységektől.

Az Önkormáfutobabakocsinyzathoz a napokban eljutott egy lakossági kérés, melyben futóbabakocsi használatának engedélyezését kérték a rekortán pályán. A lehetőséget a Hivatal megvizsgálta és nem látta akadályát a speciális, futásra tervezett babakocsik használatának. A futóbabakocsik könnyű szerkezetűek és három nagyméretű kerékkel rendelkeznek, melyből kettőt hátul, egyet pedig elől helyeztek el. A sportos anyukák, apukák március elsejétől tehát bátran használhatják futóbabakocsival is kocogásra, futásra az Omszk-tó körüli rekortán pályát.