Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 24. hétfő | Iván napja

Hírek

 

Futottam Holdversenyt − versesfüzet bemutató lesz a Faluházban

2023. szeptember 12.

Pénteken mutatja be Gömbös Olivér, budakalászi alkotó első versesfüzetét a Faluház dísztermében. 

Szeptember 15-én 18 órától kezdődik Gömbös Olivér, autizmus spektrumzavarral küzdő ifjú kalászi alkotó versesfüzet-bemutatója a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár dísztermében. A bemutató est során Makáry Sebestyén író, költő, tanár, Németh Pákolicz Tamás író, költő, zenei előadó, valamint Olivér édesanyja beszélgetnek majd a líra kapcsolatteremtő erejéről, autizmusról, önkifejezésről.

Olivér másként érzékeli a világot, nem a megszokott módon gondolkodik róla. Így nem is igazán tud – ezért aztán már nem is nagyon akar – az átlagos elvárásoknak megfelelően alkalmazkodni, viselkedni, teljesíteni, megkeresni és megtalálni benne a helyét. A mások előtt megfogalmazhatatlan és kimondhatatlan gondolatait, érzéseit és a benne rejlő értékeket verseivel és történeteivel igyekszik elővarázsolni az autizmusa jól bezárt ajtói mögül. /Gömbös Viktória, Olivér édesanyja/

Mindenkit szeretettel várunk, aki érdeklődik a versek, zenés versek és az autizmus spektrumzavarral élő embertársaink belső világa iránt!