Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 14. vasárnap | Tibor napja

Hírek

 

Futóverseny a legkisebb és a leglelkesebb korosztálynak

2018. október 11.

A Tour de Kalász kerékpárosversenyt és az Őszi Tófutást követően Ovis Mezei Futóversennyel végződik a városi sportrendezvények sora 2018-ban. Az eseményt minden évben nagyon várják a gyerekek, ezért tavaly a szervező Művelődési Ház és a városvezetés elhatározta, hogy 2018-tól évente két alkalommal tavasszal és ősszel is megrendezik a versenyt.

Az óvodások most is nagyon lelkesek voltak, már hetekkel korábban elkezdték a felkészülést a versenyre. A Szegfű utcával szemközti hatalmas mező, ideális helyszínt jelentett a megmérettetésre. Sok ovist a szülők is elkísértek a versenyre, hogy biztassák a gyerekeket. A játékos bemelegítést Zsuzsi óvó néni tartotta a 180 nagycsoportos óvodás számára. Majd először a lányok, utána pedig a fiúk rajtoltak el. Az 500 méteres távot a leggyorsabb lábacskák 4 perc alatt futották le. A kicsik rendkívül sportszerű módon örültek egymás sikerének. Az egy csoportba járó fiúk és lányok egymást biztatták, egy-egy a helyezetteket pedig a csoport tagjai öleléssel és üdvrivalgással fogadták.

A jutalom ez alkalommal is gyümölcslé, és sütemény volt, a leggyorsabbaknak pedig érem került a nyakába és pólót vihettek haza.

A dobogóra három kislány –  Bán Léna (első), Pető Boglárka (második), Széles Veronika (harmadik) – és három kisfiú  – Lukács Zsombor (első), Gercsényi Patrik Soma (második), Kisvölcsey Márton (harmadik) – állhatott fel végül. Ugyanakkor minden résztevő gazdagabb lett a megmérettetésen. Fejlődött az izomzat, az akaraterő, a kitartás és sportos szemlélet.

Budakalász tömegsport szervezésben példamutató, hiszen városunkban már a legkisebbeknek is rendeznek városi tömegsport rendezvényt.

Teljes gléria: itt