Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Gallyazási munkálatok folynak a város több pontján

2023. február 09.

Az elmúlt napok viharos időjárása miatt és a madarak költési idejét is figyelembe véve zajlik a budakalászi közterületek fáinak gallyazása. A munkálatok minden esetben szakmai felügyelet mellett történnek.

Budakalász Duna-parti üdülőövezetében, a Duna sétányon Barát-patak dunai torkolatától egészen az erdő előtti kerékpáros akadályig (Dévér utca magassága) tart a a sérült ágak eltávolítása. A terület Natura 2000 védelem alá esik. Az Önkormányzat környezetvédelmi szakemberei felvették a kapcsolatot a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival és február 2-án helyszíni szemlét tartottak, illetve a területkezelő Vízügyi Igazgatóság is hozzájárult a munkavégzéshez. A gallyazás az emberek biztonsága, a környezetvédelem és a vagyonbiztonság szempontjainak szem előtt tartása mellett, a pomázi önkéntes tűzoltók segítségével történik.

A város több pontján folynak további gallyazási munkálatok. Kisebb utcákban kosarasautóval dolgoznak az Önkormányzat munkatársai, akik a Közútkezelő hozzájárulása mellett a nap folyamán a Budai úton és a Pomázi úton is gondoskodnak a veszélyes fák ápolásáról. A forgalomirányításban a Városrendészet munkatársai segítenek. Az esetleges közlekedési fennakadások miatt türelmüket kérjük.

Köszönjük a segítséget a pomázi önkéntes tűzoltóknak!