Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Gördülékeny ügyintézés, megújult környezetben

2016. február 10.

DSC_1044

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a gyors ügyintézés, az ügyfélbarát kiszolgálás és a hatékonyabb működés érdekében szervezeti átalakítások történtek tavaly a Polgármesteri Hivatalban. A köztisztviselők munkájának átszervezését követően múlt év decemberében pedig elkezdődött a Hivatal belső tereinek átalakítása is,
hogy az épület funkcionálisan is megfeleljen meghatározott céloknak.

A belső terek átépítéséről kérdeztük dr. Udvarhelyi István jegyzőt: „A Hivatal épületeiben tavaly december óta zajlanak az átalakítási munkálatok. A fejlesztés elsődleges célja az volt, hogy az alapvetően nem hivatali működésre tervezett épületet alkalmassá tegyük a lakók ügyfélbarát kiszolgálásra. Az első intézkedések között szerepelt az ügyféltér rendezése, hiszen a kommunikációs csatornák itt futnak össze. Nagyon fontos ez a terület mind a külső megjelenés, mind pedig az itt dolgozó kollégák munkáját illetően. Azt szeretnénk, ha a városlakók esztétikus környezetben és gördülékenyen intézhetnék ügyeiket. Az ügyféltér tervezése során gondoltunk a kisgyermekkel várakozókra is egy gyereksarok kialakításával.

DSC_1035

A kollégák elhelyezésénél fontos szempont volt, hogy a jelentős ügyfélforgalmat bonyolító munkatársak az első épületben, a földszinten kapjanak helyet, hogy könnyebb legyen a megközelítésük. Ahogy említettem, a Hivatal működésének első lépcsőfoka az ügyfélszolgálat. Az itt dolgozók végzik az ügyfelek irányítását és a hivatalba érkező iratok, beadványok osztályozását. A földszinten található ezen kívül a környezetvédelmi, az adó, a beruházási és az önkormányzati ingatlanokkal is foglalkozó vagyongazdálkodási iroda.

Az átszervezés során az önkormányzati vezetők, a polgármester úr és helyettesei is a főépületbe kerültek. A költözéssel sokkal operatívabbá vált a munka és a városvezetők is szervezettebben, szebb környezetben tudják fogadni az ügyfeleket.

DSC_1027

Ki kell emelnem, hogy az átalakítási munkákban helyi vállalkozók vettek részt. Egyedüli kivétel az ügyféltérben található üvegből készült logó és címer kivitelezését végző vállalkozó. A szentendrei cég különleges technikával, egyedi formában jelenítette meg a város két meghatározó szimbólumát.

Az átalakításokkal legfontosabb célunk az, hogy minden ügyfél a lehető legrövidebb várakozással és elégedetten távozhasson ügyei intézését követően.