Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Gyermekegészségügyi szakellátás-fejlesztés a régióban

2020. december 09.

Óbuda-Békásmegyer fejleszteni szeretné kerületének, valamint a hozzá organikusan kapcsolódó agglomerációs települések gyermekegészségügyi szakellátásának színvonalát. Hogy kiderüljön, leginkább mely gyermekszakrendelések mely területeinek változtatására van szükség, kérdőíves felmérés kitöltésére kérik az érinetteket.

A fejlesztési koncepció kidolgozásához a régió – Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm – házi gyermekorvosi praxisainak véleményére is kíváncsiak.

 

 

A III. kerületben élők már szignifikáns mennyiségű kérdőívet töltöttek ki, de a cél az, hogy az agglomerációban élők véleménye is markánsan meg tudjon jelenni a felmérés eredményében. Ezt nagyban segítheti, ha az online szülői kérdőív minél több budakalászi szülő által is kitöltésre kerül.

Budakalász gyermekegészségügyi ellátásában hosszú ideig jelentett komoly nehézséget az, hogy a gyermekek szak- és fekvőbeteg-ellátása nem volt egységes, mert az egyes szakellátások több különböző kórházhoz tartoztak. Idén tavasszal megszületett a megállapodás a budakalászi Önkormányzat és a Bethesda Gyermekkórház között a területi ellátásról.

Ezzel együtt fontos, hogy az elérhető ellátások köre és lehetőségeink tovább bővülhessenek, ezért minden érintett szülőt arra bíztatunk, töltse ki a kérdőívet, ezzel is hozzájárulva a régió fejlődéséhez.