2 °C

Budakalász

2019. december 11. szerda , Árpád napja

Hírek

 

Hamarosan befejeződik a közvilágítás kiépítése a Prekobrdo városrészben

2019. augusztus 12.

A Prekobrdo településrész a kilencvenes évek vége óta lakóövezet.  A családtámogatások hatására az építkezések az elmúlt évek során kezdődtek meg ezen a területen. A beépüléssel egyidőben az Önkormányzat szeretné biztosítani a jobb feltételeket, ezért a fejlesztések itt is elkezdődtek. A zúzott köves útalap elkészülte után, idén a földkábeles közvilágítás épül ki. Ma már az új utaknál kötelező a korábbi légvezetékek helyett földkábeleket használni. Kialakult utak esetében, mint például a Budai út rekonstrukciója volt, az óriási, mintegy 100 milliós nagyságrendű költségek miatt maradhatott meg a korábbi megoldás.

Most a Prekobrdo területén újabban létesült utcákban, úgy, mint az Orom, Som, Kamilla, Levendula és Zsálya utcákban, valamint a Körömvirág, Menta, Boróka köz területein építik ki a közvilágítást. A munkálatok első lépése a földkábelek lefektetése volt. A beruházás teljes költsége bruttó 22,8 millió forint lesz.

Jelenleg az Orom utcában fekteti le a közvilágítási kábelt az Önkormányzat megbízásából a kivitelező. Ezen a helyszínen hét kandeláber helyét tűzték ki, melyeket szeptember elejéig állítanak fel. A földmunkák befejeztével elhelyezik, bebetonozzák a lámpaoszlopokat, majd következhet a világítótestek felszerelése. Eddig 1700 méter közvilágítási kábelt fektettek le ezen a környéken. Hamarosan összesen 49 kandeláber üzemel majd, az energiatakarékos led fényforrások hat méteres beton kandeláberekre kerülnek.

Mindezzel az őszre Prekobrdo belterületbe vont, újabb utcáiban biztonságosabb lesz az esti, éjszakai közlekedés.