Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 14. péntek | Vazul napja

Hírek

 

Hamarosan elkészül a Kántor utcai járda – a kétirányú forgalom továbbra is biztosítva lesz

2024. június 08.

A Kántor utca érintett szűk szakasza egy egész városrész egyetlen kijáratát jelentette a József Attila utca felé, azonban járda hiányában a gyerekek és a felnőttek mindeddig az út padkáján egyensúlyozva voltak kénytelenek közlekedni.

Sajnos több baleset is történt itt, alátámasztva, hogy hibás döntés volt ezen utca kijelölése elkerülő útként, ahelyett, hogy a Téglási András utcát kivezették volna az Óbuda utcáig.

A most megépült járda biztonságos közlekedést tesz lehetővé a gyalogosok számára, a túloldali padka megfelelő kialakításával, valamint a mára funkció nélküli vízelvezető árok feltöltésével továbbra is biztosított lesz a kellő keresztmetszet a kétirányú autóforgalom számára. Az út szélessége ugyan nem változott meg az eredeti állapothoz képest, azonban a gyalogosok biztonsága érdekében épült kiemelt szegély miatt az autósok a túloldali padkát tudják használni kitérésre, ezért fontos annak megfelelő rendezése.

Ezzel párhuzamosan elhárult a kritikus akadály a végleges megoldás, az Óbuda utca felé való átkötés elől, így annak megépítése reálissá vált. A Földhivatal a korábbi, egész mezőre kiterjedő beépítési szándék miatt nem engedte a szántóföld / erdő besorolásból kivenni a területet, így az út sem épülhetett meg az Óbuda utcáig. Azáltal, hogy a jelenlegi városvezetés a 2023 decemberben elfogadott új HÉSZ-ben a mezőt kivette a beépítésre szánt besorolásból, a Földhivatal engedélyezte a „belső elkerülő” út megépítését az Óbuda utcáig. Az érintett terület tulajdonviszonyainak rendezése után az út megépülhet, egyszerre biztosítva ezzel a forgalom átvezetését Szentistvántelep felé és a szűk Kántor utca balesetveszélyes szakaszának tehermentesítését.