Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 20. szombat | Tivadar napja

Hírek

 

Hamarosan véglegesen visszaáll az áramszolgáltatás a Klisovác utcai baleset miatt

2018. október 17.

Korábbi beszámolónk szerint a Budai út és a Klisovác utca sarkán baleset történt október 15-én. Egy betonpumpás autó nekitolatott az út melletti nagyfeszültségű villanyoszlopnak, amely kidőlt trafóstól, majd tűz keletkezett.

Az ELMŰ védelmi rendszere azonnal jelezte az áramszünetet a központi állomáson és az Önkormányzattal együttműködve haladéktalanul megkezdték a hiba elhárítását. A szerelők a helyszínen megállapították, hogy az oszlop-transzformátor megdőlt, a vezetékek azonban még tartották. A dőlés következtében a transzformátorállomás olyan mértékben megsérült, hogy a transzformátorból nagy mennyiségű – 200 liter – olaj folyt ki a földre, a patakba. A kiérkező vízügyi szakember meggátolta az olajszennyeződés további terjedését. A tűzoltók a keletkezett tüzet eloltották, az ELMŰ szerelői áramtalanították a transzformátorállomást.

Még aznap az esti órákban a felmérést követően a gyors fogyasztói ellátás érdekében aggregátorokat biztosított az ELMŰ. Az elektromos szolgáltatás aggregátoroktól este 22 óra körül állt helyre. Másnap, 16-án, a reggeli órákban gyors tájékozódást követően az ELMŰ az Önkormányzat bevonásával a helyszínen tájékozódott a történtekről és megkezdődött a helyreállítás. Első lépésben a veszélyes hulladék elszállításáról gondoskodnak. A szennyezett növényzet és az iszap eltávolítása 1-2 napot vesz igénybe.

A helyreállítás – elhárítás az egyéb műszaki megoldások miatt – várhatóan a jövő héten fejeződik be. A végleges megoldás épített „házas” állomás lesz majd, melynek létrehozását már korábban kérte az Önkormányzat. Ezzel esztétikusabb, biztonságosabb és korszerűbb megoldás valósul majd meg.

korábbi írás: itt