Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Három aranyérmet nyert az U23-as kajak-kenu világbajnokságon a budakalászi Rugonfalvi-Kiss Janka!

2023. július 14.

Három magyar versenyző, köztük a budakalászi Rugonfalvi-Kiss Janka is mesterhármassal, azaz három aranyéremmel zárta az ifjúsági és U23 kajak-kenu világbajnokságot az olaszországi Auronzóban!

Rugonfalvi-Kiss Janka tavaly még ifiként Szegeden nyert két aranyat. Akkor alighanem még ő sem gondolta, hogy idén immár U23-asként ezt is felülmúlja. A még csak 19 éves versenyző szintén tagja volt a női kajak négyesnek, majd ezt követte a K-2 500 méter, amelyet Kiskó Rékával a mezőny legfiatalabb párosaként nyertek meg. Zárásként mix K-2 500 méteren Tamási Zsomborral is ünnepelhetett. Egy biztos: a budakalászi kötődésű reménység letette a névjegyét az U23-as korosztályban!

A magyarok 25 arany-, 12 ezüst- és 7 bronzérmet szerezve minden idők legjobb szereplésével rukkoltak elő. A kajakosok olyan tettet hajtottak végre, amelyre korábban egy nemzet sem volt képes: mind az ifjúsági, mind pedig az U23-as korosztályban, női és férfi fronton is megnyerték az olimpiai K-4 500 méteres számot – írta összegzésében a sportági szakszövetség.

Gratulálunk!