Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

Három évvel hosszabbította meg szerződését a kalásziak sikeredzője

2022. június 10.

Három évvel hosszabbított Budakalászon Csoknyai István, aki így 2025-ig biztosan az NB I-es férfi kézilabdacsapat kispadján ül. A korábbi szövetségi kapitány 2020 nyarán érkezett a klubhoz a Balatonfüredtől, amelyet hat éven át irányított. Budakalászon kieső helyen végző csapatot vett át, amely csak a koronavírus miatti korlátozásoknak köszönhetően maradt az első osztályban. Az előrelépés azóta megkérdőjelezhetetlen, az új edzővel az élen előbb a tizedik, majd a nyolcadik helyen végzett a társaság, ráadásul idén sikerült megnyerni a Liga Kupát.

Az idény végén a menedzseremmel és a klubigazgatónkkal leültünk tárgyalni, és mivel én is és a klub is elégedettek voltunk az elmúlt két évvel, megállapodtunk, hogy hosszabb távon folytatjuk a közös munkát – nyilatkozta Csoknyai István. – Két évvel ezelőtt átalakított csapattal, tizennégy új játékossal vágtunk neki az évadnak, amelyben a biztos bennmaradás volt a cél, ez sikerült is. Erre az idényre szerettünk volna előrelépni, a cél már a felzárkózás lett a középmezőnyhöz, azt hiszem, ezt a nyolcadik hellyel sikerrel teljesítettük.

Az együttes ráadásul két kiugró eredményt is elért ebben az évadban, a klub történetében először bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, majd a Liga Kupa döntőjében felülmúlta a Gyöngyöst, így veretlenül nyerte meg a sorozatot, amiben kizárólag magyar játékosok szerepelhetnek.

A kalásziak a jövőben szeretnének minél több magyar játékost szerepeltetni, amit bizonyít, hogy minden évben eggyel kevesebb külföldi játékossal vágtak neki az idénynek, a következőben pedig már csak három fogja erősíteni az együttest. A másik fontos szempont a stabilitás megőrzése: egy évvel ezelőtt még hat, most nyáron viszont már csak három új játékos csatlakozott a kerethez, a csapat nagy része tehát együtt marad.

Óriási lenne a klub életében a harmadik év végére megszerezni az első öt hely valamelyikét a tabellán, és ezzel kivívni a nemzetközi szereplést, de ehhez jelentősebb szponzori háttérre is szükségünk lenne – fogalmazott Csoknyai. – Ugyanakkor a klubban most is nyugodtan lehet dolgozni, a vezetők mindenben támogatnak, amit megígérnek, megkapjuk, a feltételek mindig adva vannak a kitűzött célokhoz.

Forrás: Nemzeti Sport Online

Fotó: Budakalász Kézilabda Zrt.