Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поэдравльамо на интернет страници града Калаэа

2020. augusztus 05. szerda | Krisztina napja

Hírek

 

Három közintézmény energetikai felújítása zajlik

2017. május 04.

Az Önkormányzat saját forrásainak bővítése érdekében folyamatosan figyeli az élérhető pályázati lehetőségeket. Pályázati hozzájárulással épült meg 2015-ben a Mályva utcai bölcsőde, az elmúlt két évben pedig a Nyitnikék Óvoda és a Telepi Óvoda épületét korszerűsítették ilyen módon. DSC_1626

Az idén a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 64,3 millió forinttal támogatja három közintézmény energetikai felújítását. A pályázat száz százalékos intenzitású, tehát nem kell önrészt biztosítania az Önkormányzatnak. Az Idősek Klubja épületére már felkerült a szigetelés, itt hamarosan napkollektorokat is elhelyeznek a tetőn. A pályázaton kívül a város saját költségén kicseréli az elavult kazánt is az intézményben. A másik épület a Kalász Suli étkezője, ahol a szigetelés szintén felkerült már. Az Önkormányzat az étkezőnél is elvégzi pályázaton kívül a szükséges épületgépészeti felújítást. Az iskola étkezőjében a teljes vízvezetékhálózatot újra kell építeni, mivel a vízcsöveket korábban a tetőtérben vezették. Ez télen rengeteg problémát okozott a folyamatos fagyás miatt. A felújításra az üzemen kívüli nyári szünetben kerül majd sor.

A harmadik érintett épület a Polgármesteri Hivatal, ahol szintén szigetelést és napelemet építenek majd az energetikai pályázatnak köszönhetően a nyár folyamán.

Fontos még megemlítenünk, hogy a Belügyminisztériumtól is nyert a város tavaly 40 millió forintot a Budai úti bölcsőde felújítására. Itt hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást a munkálatok elvégzésére. Nagy projekt lehet a Vasút sori óvoda újjáépítésése, melyre tavaly pályázott a város. Az elbírálás folyamatban van.