Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 14. vasárnap | Tibor napja

Hírek

 

Hárommillió forintos önkormányzati támogatás az egyházaknak

2018. szeptember 27.

Az Önkormányzat minden évben támogatja a Budakalászon működő egyházakat. A felekezetek beruházásaira idén is hárommillió forintos keretösszeget biztosított a Képviselő-testület  a költségvetésben. Az Önkormányzat így megkereste az összes Budakalászon nyilvántartott egyház vezetőjét és ez évben is felajánlotta számukra a városi támogatást. A polgármesteri hatáskörben elbírálható támogatásra három egyháztól érkezett igény.

A római katolikus egyház részéről Kelemen László atya kérelmében az új lelkészlak építéséhez, a keresztelőkápolna felújításához, a szentistvántelepi templom melletti közösségi ház építéséhez és nyílászárók cseréjéhez igényelt támogatást. A református egyház részéről Csere Mátyás lelkipásztor a Gyülekezeti Ház fűtéskorszerűsítéséhez, az elektromos hálózat korszerűsítéséhez, a lelkészi hivatal fűtéskorszerűsítéséhez, festéséhez, valamint kerítésfelújításhoz kért támogatást. A Budakalászi Görögkeleti Szerb Egyházközösség pedig a volt szerb iskola épületének felújításához kért anyagi segítséget.

Az elbírálás során Rogán László polgármester összesen hárommillió forint erejéig midhárom egyháznak biztosította a támogatást.