Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Házhoz menő lomtalanítás – a Zöld Bicske Kft. tájékoztatója

2018. február 27.

Az évi egyszeri lomtalanítást egész évben, a korábbiaktól eltérően, előre egyeztetett időpontban vehetik a lakosok igénybe. Kérjük, hogy a lomtalanítás tervezésekor vegyék figyelembe, hogy havonta csak néhány nap áll rendelkezésére és az időpontokat az igények beérkezésének sorrendjében ajánlja fel a szolgáltató. Az egyeztetett időpontban házhoz menő megoldás a társaságnak jelentősen megnövekedett költséget és adminisztrációs terhet jelent. Előfordulhat, hogy a beérkezett levelekre csak egy-két hét múlva válaszolnak, mert a folyamatos egyeztetések miatt időpontot csak akkor tudunk felajánlani, ha a településről korábban lomtalanítást igénylők már visszajeleztek, hogy melyik időpontot választják. Jó hír viszont, hogy a maximum néhány hetes egyeztetés után az igényeknek megfelelő időpontban végzik el a lomtalanítást, szemben azzal a megoldással, amikor évente egyszer volt erre lehetőség és nem volt szempont, hogy az időpont mindenkinek megfelel-e.

Az évi egyszeri, házhoz menő lomtalanítást, melynek költségét az éves díj tartalmazza, az alábbi feltételekkel lehet igényelni:

 • A lom nem tehető ki közterületre, a kapun belül kell elhelyezni, ahhoz a lehető legközelebbi helyre (érdemes előző napon).
 • A lom nem tartalmazhat veszélyes hulladékot (festék, festékes doboz, olaj, vegyszer), kommunális hulladékot, szelektív hulladékot (papír, műanyag, fém), zöld hulladékot, építési-, bontási hulladékot, síküveget, hungarocellt.
 • A lom mennyisége maximum 6 m3 lehet.
 • A szállítás lomhulladék szállítására alkalmas gyűjtőautóval történik (tehát nem lehet konténert igényelni).
 • A szállítási időpontban az ügyfélnek, vagy megbízottjának (családtag/szomszéd) otthon szükséges tartózkodnia, és a rakodás végén a szállítólevél aláírásával kell igazolnia, hogy csak az általa kirakott lom került elvitelre.
 • A begyűjtő autó a kora reggeli órákban indul a bicskei telephelyről. Munkatársaik délután 16.00 óráig minden címre eljutnak, amennyiben nincs az időjárásból adódóan fennakadás. Pontos időpontot nem tudnak adni az ügyfélnek, a lomtalanítás napján 6.00-16.00 óra között várható az autó.
 • ÚJ! A lomhulladék elszállításakor hiánytalan elektronikai hulladékot és személygépkocsi abroncsot is átvesznek, valamint csomagolási üveghulladék (sörös, boros, befőttes üveg) elszállítását is vállalják!
 • FONTOS – a telefonos elérhetőség megadása, hiszen a munkatársak azon tudják Önt elérni, ha információt szeretnének kérni pl.: a címmel kapcsolatban.

6 m3-nél több lom elszállítására egyedi árajánlat alapján, külön díj felszámításával van lehetőség.

MILYEN HULLADÉK A LOM?

A háztartási hulladéknak két nagy csoportja van. Az egyik csoport, amit anyagában hasznosítanak. Ezeket gyűjtjük szelektíven. A műanyagot, a papírt, a fémet és az üveget. A zöldhulladék is  idetartozik, azt komposztáljuk.
A másik csoport, amit ártalmatlanítva, lerakóba visznek. Ennek a csoportnak a tagjai a kicsi hulladékok, amit a kukába teszünk és a nagyok, amiket lomtalanításkor teszünk ki. Természetesen nem keverhető ide a veszélyes hulladék, mert azokat külön kell gyűjteni és elszállítani a megfelelő engedélyekkel rendelkező cégeknek!
A házhoz menő lomtalanítást a jogszabályoknak megfelelő módon végzik, a lom olyan nagydarabos, ártalmatlanítandó háztartási hulladék, ami gyűjtőautóval elszállítható.
Kihelyezhető lom hulladékok: elhasználódott bútorok (ágy, szék, szekrény, stb.), elhasználódott használati tárgyak (ruhaszárító, szőnyegek, ruhanemű, műanyag vödör, homokozó, stb.). Hiánytalan elektronikai hulladékot, személygépkocsi gumiabroncsot és csomagolási üveghulladékot is átvesznek a lomtalanításkor!

Az elkövetkezendő években lomtalanítási igényét az alábbi módon jelezheti a társaságnak a legegyszerűbben. E-mail üzenetben (info@zoldbicske.hu) megrendelve, a lenti adatok megadásával:

 • Felhasználó azonosító száma (számláján találja)
 • Felhasználó neve (szerződő fél)
 • Felhasználási hely
 • Telefonos, e-mailes elérhetőség